Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

BLOGS

Helping ignite the power of your people.

hr challenge

'Ik ben altijd bezig om me verder te ontwikkelen'

3/06/2015

 
 

Ze deed mee aan de HR Challenge om haar kennis te testen. "En om die te vergelijken met anderen natuurlijk. Ik wist niet eens dat er een prijs aan de Challenge verbonden was! Het bericht dat ik de kwartaalwinnares ben kwam dan ook als een verrassing."

 

Aan het woord is Els Marchal,� bijna �twee jaar werkzaam als personeelsmedewerker bij Securitas, waar ze� samen met zo'n 40 collega's op de HR-afdeling werkt.

Els wil graag verder in het HR-vak: "Dat ligt me erg goed. Ik ben in het HR-vak begonnen met Werving & Selectie en zit nu meer in een generalistische functie. Het onderwerp advisering springt er voor mij uit. Ik ben nu ook bezig met een opleiding Arbeidsrecht. Moeilijk, maar de materie bestrijkt het hele vlak van HR en dat zie ik echt als een uitdaging voor mezelf."

Els kwam de HR Challenge tegen op de site van HR Praktijk. "Ik deed mee om mezelf te testen en te zien hoe ik het deed in vergelijking met anderen. Ik wist niet dat er een prijs aan verbonden was! �En ja, die opleiding is natuurlijk zeer welkom!"

 

LinkedIn en workshops

De noodzakelijke kennis houdt Els vooral bij via Linkedin Groups: "Heel veel volg ik, ook van vorige werkgevers. Natuurlijk lees ik ook nieuwsbrieven, zoals die van HR Praktijk en P&O actueel. We hebben ook een interne Securitas HR Nieuwsbrief. Daarnaast ga ik naar de UWV-bijeenkomsten en schrijf ik ook wel eens in voor een workshop of een seminar. Hoewel ik wel digitaal ben ingesteld, volg ik eigenlijk nooit een webinar. Ik mis dan de directe interactie met andere deelnemers."

 

Opleiding Arbeidsrecht

Els vertelde al dat ze zich specifiek wil ontwikkelen op het gebied van Arbeidsrecht. "Ik doe een opleiding bij An-I Juristenbureau. Arbeidsrecht voor HBO+ /WO. Het klinkt heel saai maar dat is het niet. Het gaat over de volle breedte: conflicten, disfunctioneren, arbeidsovereenkomsten. Nu per 1 juli weer veranderingen worden ingevoerd vanwege de WWZ is dit alles zeer actueel. Op dit gebied ben ik het eerste aanspreekpunt voor het lijnmanagement. Maar ook duurzame inzetbaarheid komt tijdens de opleiding aan bod."

"Ik ben altijd bezig met me te ontwikkelen. Over 10 jaar wil ik graag een allround HR-professional en volwaardig gesprekspartner zijn voor alle niveaus."

 

Duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda

Ook bij werkgever Securitas staat duurzame inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Els: "Dat zal geen verrassing zijn en sluit natuurlijk goed aan bij onze kernwaarden integriteit, waakzaamheid en behulpzaamheid. Die kernwaarden zie je trouwens ook terug in de rode bollen van ons logo!

Wat ook belangrijk is voor HR is training en omscholing van mensen. De invulling van de taken van onze medewerkers is veranderd, en daardoor ook het verwachtingspatroon.

Ze moeten meer leren denken vanuit het standpunt van service. Beveiligers zaten voorheen in de meldkamer naar de camera te kijken en op de slagboomknop te drukken. Nu doen ze veel en veel meer dan dat. Zaken als receptietaken, meer gastheerschap en bezoekersbeleving spelen een belangrijke rol in hun functioneren."

 

Actueel: werkkostenregeling en participatiewet

Hoewel Els er zelf niet mee te maken heeft eist de Werkkostenregeling op de afdeling de nodige aandacht. "Personeelsplanning blijft ook altijd een uitdaging. Hoe krijg je de juiste mensen met de juiste kwaliteiten op de juiste plek. Wij hanteren daarvoor best een uitgebreide selectieprocedure waarvan een assessment ook onderdeel uitmaakt. Zeker speelt bij ons ook de Participatiewet. Dit is echter voor onze branche lastig om te uit voeren. Veel van onze functies vereisen bijvoorbeeld nogal wat flexibiliteit van de medewerkers als het gaat om werktijden."