Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

BLOGS

Helping ignite the power of your people.

ianthe

Ianthe van Grondelle wint eerste kwartaal HR Challenge 2014/15

10/03/2015

 
 

Ianthe van Grondelle, Coördinator Opleidingen & Trainingen bij Evides Waterbedrijf, is de eerste kwartaalwinnaar van de tweede jaargang van de HR Challenge. Ianthe is deelneemster van het eerste uur en dit kwartaal dus de beste. ADP's Eugene Commandeur ging even langs voor een gesprek over kennis en HR.

 

Je vindt het overduidelijk leuk om (weer) mee te doen aan de HRChallenge, waarom?

Ianthe: "Ik ga nu voor de 1e plek! In de finale ging het even mis, dat wil ik graag beter doen dit jaar, deze editie. Het is leuk om jezelf te meten aan de andere HR-professionals. Ik ben breed geïnteresseerd in het HR-vak. En je pikt er natuurlijk ook wat van op!"

 

Hoe hou jij je kennis op peil?

Ianthe "Onder andere door het lezen van magazines, denk aan HR praktijk en HR rendement. En natuurlijk ook veel online uitingen, zoals LinkedIn Groups waar HR Praktijk en alle andere partijen zijn vertegenwoordigd. Online wil ik korte en krachtige artikelen. Achtergronden en meer verdieping, dat is interessant maar daar hou ik me liever offline mee bezig. Webinars? Dat vind ik wat minder. Liever doe ik dan mee aan een workshop. Waarom? Geen idee."

 

Heb je een gebied of specialisme waarop je je meer wil ontwikkelen en hoe pak je dat aan?

Ianthe: "Ik zou graag meer de breedte in gaan binnen HR. Er zijn zoveel interessante onderwerpen zoals Human Capital Management. Als HR heb je veel diensten en producten die je binnen je organisatie wil inzetten en dus in feite intern moet vermarkten. Daarvoor zou ik mijn bedrijfskundige achtergrond meer willen inzetten en gebruiken. Maar denk ook aan het gebruik van een dashboard bij het sturen van en beslissen over beleid. Bij Evides zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Er is zelfs employability budget beschikbaar. Maar ik neem ook deel aan Open Coffees, intervisie bijeenkomsten die uit LinkedIn Groups zijn voortgekomen. Allemaal om nieuwe inzichten te krijgen maar ook om te geven. Want zelf heb je ook een toegevoegde waarde en die wil je graag delen."

 

Wat is actueel op HR-gebied in het algemeen en specifiek bij Evides?

Ianthe: "Voor mij is talentmagement ‘hip and happening'. De hele wereld heeft het er over en opleiders passen hun producten zelfs aan. Ik vind het goed om mensen in de organisatie te benaderen vanuit hun sterke punten in plaats van de zwakke punten. Opleiden bij een organisatie gaat meestal uit van het bijschaven van de zwakke punten van de medewerker. Als je daarentegen ontwikkelt vanuit iemand zijn  kwaliteiten, geeft dat veel meer intrinsieke motivatie aan de medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. De punten die het minst sterk zijn, worden dan vanzelf meegenomen. Het geeft ook veel meer energie als je het vanuit het positieve benaderd."

Bij mijn werkgever Evides is op dit moment duurzame inzetbaarheid heel actueel. Hoe hou je je medewerkers zo lang mogelijk op een goede manier en met plezier (gemotiveerd) aan het werk, hoe hou je ze vitaal en gezond. Wat kun je doen met mobiliteit, bijvoorbeeld medewerkers laten rouleren in functies of binnen bedrijfsonderdelen of afdelingen. Maar ook het werven van technisch personeel in ons verzorgingsgebied blijft een voortdurende, actuele uitdaging."

Evides Waterbedrijf 'maakt drinkwater én industriewater' met 600 werknemers verspreid over 13 productielocaties en twee kantoren.