Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

blue monday

Beat Blue Monday!

No author.

 

Volgens relatiebemiddelingsbureau Relatieplanet is verliefdheid de beste remedie tegen de somberheid die massaal toeslaat op de droevigste maandagochtend van het jaar. Tja, daar kun je als werkgever natuurlijk niet veel mee. Of gooi jij alles in de strijd tegen verzuim... en ben je bereid om ook het liefdesleven van je mensen te bevorderen?

 

Daar zal het tijdens het gemiddelde functioneringsgesprek toch niet zo snel van komen. Veel gebruikelijker is het om werknemers te stimuleren om (meer) te bewegen. Dit is ook een erkende remedie tegen somberheid én vooral goed voor de gezondheid. Op de site 'over duurzame inzetbaarheid' vind je veel tips voor meer beweging op het werk.

 

Beweegtips voor op je werk

We noemen er een paar:

  • Loop naar collega's in plaats van een mail te sturen. Contact met collega's blijkt daarnaast ook nog eens gelukkiger te maken;
  • Gebruik een kleine beker of glas zodat je meer moet lopen om hem te vullen; Haal altijd zelf drinken en laat dit niet door collega's doen;
  • De lunchpauze op het werk is een prima gelegenheid om, samen met collega's, even de benen te strekken;
  • Neem de trap in plaats van de lift of roltrap en ga op een andere verdieping naar het toilet;
  • Sta op en loop weg als je gaat bellen. Dit is bovendien voor je collega's ook aangenamer, zo hoeven ze niet alle gesprekken te horen;
  • Schaf een bewegingsmeter aan en meet de gehele dag je activiteit en hoeveel calorieën je verbrandt. Ga uitdagingen aan met collega's, dat werkt extra motiverend;
  • Google eens op ‘workouts achter bureau' en je vindt handige oefeningen die je onopvallend kunt doen;
  • Fiets of loop naar je werk. Is de afstand iets te groot? Denk dan eens aan een elektrische fiets of stap een station eerder uit de bus en loop de rest.
 

Aan je bureau geplakt

Ze hebben bij  'duurzame  inzetbaarheid' ook eens gekeken naar de beweeglijkheid per werksoort. En wat denk je? Stafmedewerkers zoals medewerkers Financiën, Marketing en.... HR zijn het meest aan hun  bureau gebonden.

Genoeg redenen om zelf ook eens zo'n energie genererende lunchwandeling te gaan maken!   Mocht je niet weten hoe dat aan te pakken, raadpleeg dan het Handboek Lunchwandelen.

En o ja. Ondanks de veranderingen in de werkkostenregeling is het nog steeds mogelijk om een deel van het sportschoolabonnement van de je medewerkers te vergoeden. Doordat een deel van de beperkende bepalingen is vervallen is dit weliswaar niet voordeliger maar wel makkelijker geworden.

Zo, en nu weer aan de slag.