BLOGS

Helping ignite the power of your people.

arieke van Geemert

Arieke van Geemert wint laatste ronde HR Challenge

De laatste winna(a)res van de HR Challenge is bekend: Arieke van Geemert (24) gaf de meeste goede antwoorden in de snelste tijd. Zo jong en dan al zo deskundig? Daar willen we meer van weten. Eugene Commandeur ging op bezoek bij Fact4U.

Waarom deed je mee aan de HR Challenge?

In de eerste plaats om mezelf te testen. Ben nog best jong en wil graag weten hoe m'n kennisniveau is. Ik volgde HR Praktijk al en via mijn vorige werkgever Beeline was ik al bekend met ADP als HR-leverancier. Omdat ik regelmatig ADP Touchpoint lees en ook vaak gebruik maak van ADP's HR Lexicon, was meedoen eigenlijk ‘logisch'.

HR en de HR-processen liggen je duidelijk goed, hoe komt dat?

Ik kom bij veel bedrijven en ondernemingen als HR-adviseur. Dan kom je met verschillende processen, manieren en culturen in aanraking. Dat geeft mij waardevolle informatie en inspiratie. Je ziet dat ondernemers zeer praktisch zijn ingesteld. Dan merk je dat sommige processen anders en efficiënter kunnen worden ingericht. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving zie je dat ondernemers soms niet aan alle eisen voldoen. Simpelweg omdat ze onvoldoende op de hoogte zijn.

Over welke onderwerpen zou je meer willen lezen op ADP Touchpoint?

Op dit moment houd ik me bezig met de InControl-scan van Fact4U. Hiervoor is het belangrijk dat ik op de hoogte blijf van de veranderingen op het gebied van loonkostensubsidies. Onbedoeld laten veel werkgevers geld liggen waarop ze op de één of andere manier toch recht hebben. Er is al veel informatie met betrekking tot dit onderwerp te vinden ADP Touchpoint.

Toch ben ik altijd op zoek naar meer achtergrondinformatie met betrekking tot de wet- en regeling van de sociale zekerheid in Nederland. Hoe steekt de vork nu echt in de steel? Zo kan ik werkgevers nog beter adviseren. Neem bijvoorbeeld de werkkostenregeling, dat blijft een uitdaging voor veel ondernemers. Veel MKB'ers schuiven het voor zich uit omdat de aanpassingen in zowel de financiële als de salarisadministratie best lastig zijn.

Hoe hou je je HR kennis op niveau?

Veel doe ik op via LinkedIn. In groepen en netwerken is veel kennis aanwezig en mensen willen die graag delen. Daarnaast maak ik veel gebruik van sites als HR Praktijk Premium en Rendement. Soms bezoek ik een seminar. En nu ik die €100,00 Managementboek.nl tegoedbon heb gewonnen, kan ik mij ook in ‘hardcopy ' tegoed doen aan de nodige kennis!

Wat zijn je ambities in het HR-vak?

Met m'n 24 jaar ben ik nog vrij jong. De komende tijd wil ik me in de breedte ontwikkelen, als generalist. Dan kan ik me breed inzetten op allerlei gebieden in het bedrijfsleven. Ook in het onderwijs, als spreker of gastdocent, zie ik een uitdaging om mijn kennis te delen.

Fact4U

Fact4U (onderdeel van ESJ Accountants en Belastingadviseurs) vindt dat ondernemers tijd moeten steken in hun core business en wil ondernemers volledig ontzorgen. Fact4U verzorgt online de financiële administratie. Dit traject verloopt van factuur tot jaarrekening en geeft hierdoor ‘real time' inzicht in de stand van zaken door een online financieel dashboard. Op deze manier kunnen ondernemers sturen op actuele cijfers .

Tags:arieke van Geemertfact4uhr challengeadp