BLOGS

Helping ignite the power of your people.

sandra

Sandra van Heeswijk wint derde kwartaal HR Challenge

'Zorgen dat je mensen inzet op hun talenten'

Sandra van Heeswijk van Tam Tam (Full service internetbureau in Delft) is de glansrijke winnares van het derde kwartaal van de HR Challenge. Tijd voor een gesprek met ADP's Eugene Commandeur.

Waarom doe je mee?

Sandra vertelt "Gewoon om mezelf te testen omdat ik nog niet heel lang in het HR-vak zit. Aangezien mijn hart bij de mens ligt, ben ik wat betreft HR met name geïnteresseerd in ontwikkeling en Talentmanagement. Wat doet aandacht voor de medewerker? Wat is de rol van waardering? Hoe motiveer je je medewerkers? En hoe zorg je dat zij hun talenten optimaal kunnen inzetten."

Je weet veel van talentmanagement, hoe komt dat?

"Ik ben er helemaal ingedoken en heb zo veel kennis vergaard." gaat Sandra verder. "Ik heb veel gelezen. Zowel online, als boeken en magazines zoals bijvoorbeeld Touch en Trending Topics. Talentmanagement is een breed onderwerp, waar je veel kanten mee op kan."

"Bij Tam Tam geloven we dat iedereen talenten heeft. Wij doen niet aan exclusieve klasjes. Wij hebben bij al onze medewerkers een talentenanalyse afgenomen. Zo kunnen we waarborgen dat ze worden ingezet op hun talenten en geen energie verspillen op werkzaamheden, waar ze van nature geen aanleg voor hebben. Daar is zowel Tam Tam als de medewerker bij gebaat."

Waarover zou je meer willen lezen op ADP Touchpoint?

"Over talentmanagement! Maar zeker ook over sociale innovatie. Hoe richt je je organisatie in zodat je meer uit de mensen haalt en toekomstbestendig blijft? Waar heeft de nieuwe generatie behoefte aan? Hoe leg je verantwoordelijkheden zoveel mogelijk bij de mensen zelf? Wij hebben hier bij Tam Tam altijd in voorgelopen en willen dat blijven doen."

Welke bronnen raadpleeg je om bij te blijven?

HR praktijk vooral. HR base - wat minder - en ook boeken en veel vakliteratuur! En ik lunch drie keer per jaar met de HR-managers van andere internetbureaus om kennis en ervaring uit te wisselen. Dat is ook zeer waardevol.

Wat zijn je ambities in het HR-vak?

Bij Tam Tam wil ik een internationale werkomgeving cre�ren die past bij onze strategie, onze business en bij de behoeften van onze medewerkers nu en later. Een omgeving die het optimale uit onze mensen haalt en waar ze met veel plezier werken. Een omgeving waar aandacht is voor het individu.

Voor mezelf wil ik enerzijds meer nadruk leggen op strategie en (HR)innovatie. Nieuwe dingen onderzoeken en uitzetten. Daarnaast op het coachen van het bedrijf en de mensen. Zorgen dat we met z'n allen nog beter gaan functioneren en zo onze klanten nog blijer kunnen maken. Kortom, genoeg te doen!

Over Tam Tam

Tam Tam is een digital agency in Amsterdam, Delft en Utrecht. Succesvol verbinden van merken, diensten en mensen. Daar geloven we in. We kiezen de juiste combinatie van strategie, concept, design, interactie, techniek en content. En ontwikkelen daarmee succesvolle digital marketing, e-business en mobile oplossingen.

120 getalenteerde Tammo's werken dagelijks voor mooie klanten als UPC, Oxxio, ABN AMRO, HBO, PickWick, Waternet, Media Markt, KWF en De Hypotheker. www.tamtam.nl

Tags:sandravan heeswijktam tamhr challenge