ziekmelden

13 redenen om je ziek te melden

 

Vandaag is het vrijdag de 13e december. Een mooie dag om aandacht te schenken aan het jaarlijkse onderzoek van de Amerikaanse site Careerbuilder.com naar de 13 meest opmerkelijke excuses om je ziek te melden in 2013. De ziekmeldingen werden opgetekend in het kader van een recent onderzoek onder 2099 HR professionals in de US.

 

Ziekmeldingen

Sommige smoezen zul je in Nederland niet snel horen. Hoe vaak belt er nou iemand op die niet kan komen werken omdat hij in slaap gevallen is door de chemische toevoegingen in de kalkoen? Maar ook zien we de dag na grote voetbalwedstrijden wel degelijk een piek in het verzuim. De vraag is echter of het verlies van Ajax, PSV of Feijenoord écht vaak als reden om thuis te blijven zal worden genoemd. Het onderstaande rijtje ziekmeldingen getuigt op z'n minst van fantasie

 

13 smoezen

 1. Mijn kunstgebit vloog uit het raam toen ik op de snelweg reed
 2. Mijn kluppie heeft gisteren verloren, vandaag moet ik bijkomen.
 3. Ik ben zo boos, als ik nu kom werken val ik waarschijnlijk iemand aan.
 4. Ik kan mijn huis niet uit. Iemand heeft mijn deuren en ramen dichtgelijmd.
 5. Ik ben in slaap gevallen door de chemische stoffen in de kalkoen en heb daardoor mijn dienst gemist.
 6. Ik heb op mijn tong gebeten en kan niet meer praten.
 7. Mijn auto is ingesloten door een zwerm bijen.
 8. Ik ben nog niet klaar met de kerstinkopen.
 9. Ik ben net gestopt met roken. Werken gaat echt niet.
 10. Ik ben verdwaald en kwam daardoor in een andere staat terecht.
 11. Ik kreeg een dreigtelefoontje van mijn energiemaatschappij. Dus ik schakel nu de FBI in.
 12. Mijn glazen oog is eruit gerold
 13. Ik kan maar niet beslissen welke kleren ik vandaag zal aan trekken.
 

Ziektedagen?

Het hier onbekende fenomeen ziektedagen kan trouwens ook averechts werken. Drie op de tien werknemers in de USA gaat volgens dit onderzoek namelijk bij ziekte liever wel naar het werk. Je hebt namelijk meer aan een vrije dag als je je beter voelt...