Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

BLOGS

Helping ignite the power of your people.

innoveren

Innoveren, hoe doe je dat?

19/11/2013

 
 

In dit blog een kijkje in de keuken van het ADP Innovation Lab via onder meer de site ADP@work, de internationale blogsite van ADP.com. Roberto Masiero, ADP's vice president of product development and leader of the company's innovation lab, vertelt over de keuze om met een klein team heel bewust buiten het gewone productontwikkelingsproces om aan de slag te gaan.

 

De manier van werken is bij voorkeur kleinschalig en zonder omschreven hiërarchie. Belangrijkste wapenfeit tot nu toe: De ADP Mobile Solutions App (2 miljoen gebruikers in nog geen 2 jaar tijd). Ook de ‘synaptic search', een toepassing die ervoor zorgt dat ieder document en/of iedere persoon vindbaar wordt in het ADP-systeem wordt veelbesproken tijdens congressen e.d. Alles wat het Innovation Lab doet is ‘customer focussed', vertelt Roberto in z'n blog

 

Mobile

De Mobile App heeft zijn weg naar onze klanten al gevonden. ADP-er Mike Capone geeft op deze invloedrijke site vanuit het perspectief van de ontwikkelaar een toelichting op het ontwikkelingsproces en de gemaakte keuzes. Die laten zich samenvatten onder de noemer ‘Go minimal, be agile & mind the API's.

Dat leidt dan weer tot 3 lessen:

 1. Als gebruiksgemak het uiteindelijke doel is, moeten alle teamleden de minimalistische benadering voorop stellen.
 2. Dwing een goede samenwerking tussen alle ontwikkelaars af en zorg ervoor dat iedereen volgens dezelfde richtlijnen werkt.
 3. Zorg dat de diverse programma's waaruit de App bestaat gemakkelijk vernieuwd en geüpdatet kunnen worden.

Veel meer informatie op de site van Information Week

 

5 Trends die HR zullen veranderen

Er is op dit moment veel aan de hand dat het HR-vak de komende jaren sterk zal veranderen. Op de al eerder genoemde site ADP@work onderscheidt Steve Hardy, Vice President, Strategy and Marketing Multinational Corporations at ADP 5 belangrijke trends.

 1. Integratie
  Systemen voor HR en Payroll bestaan bij veel bedrijven nog steeds naast elkaar en worden niet zelden door 2 verschillende leveranciers geleverd en onderhouden. Door integratie valt veel winst te behalen.
   
 2. Globalisering
  Steeds meer werknemers werken (deels) in het buitenland. Dit geeft vaak nog extra administratieve lasten. Hiervoor bestaan echter goede oplossingen die ook de werknemertevredenheid verbeteren.
   
 3. Complaince
  Werkgevers en werknemers hebben te maken met complexe en steeds veranderende wetgeving.
   
 4. Demografie
  HR moet inspelen op de loopbaanbehoefte van een steeds diverser wordende groep werknemers. Het merendeel van de werknemers wil ook mobiel toegang tot de (salaris) gegevens.
   
 5. Talent
  Bijna 83 procent van de CEO's in de USA ziet talentmanagement als eerste verbeterpunt

De toelichting staat op ADP@work