Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

mijlpaal

Een mijlpaal bereikt

We zijn een jaar aan het Scrummen! Deze week hebben we de Sprintreview gehad van Sprint 26. Onze sprints duren 2 weken, dus reken maar uit.

 

Wat heeft het betekent voor ons?

In het begin was het heel onwennig. Met een team nauw samenwerken, alles samen doen en samen verantwoordelijk zijn.

Als je het zo zegt, klinkt het best makkelijk. In de praktijk is het wel wat lastiger. Je kent elkaar niet goed en iedereen is elkaar aan het aftasten. Gaandeweg leer je elkaar beter kennen en dan komt de fase met de irritaties en soms ook wel ruzies. Daar zijn we met vallen en opstaan doorheen gekomen en als teams hechter geworden.

Ik heb er al eerder iets over gezegd. Je moet elkaar aanspreken op zaken die niet goed gaan of op afspraken die niet worden nagekomen zonder de persoon te kwetsen. Dat is best moeilijk als je zelf geïrriteerd bent over die dingen en er we er al een paar keer over gesproken hebben in de Retrospective. Die heb je aan het eind van iedere sprint en dan bespreek je met elkaar wat goed ging en wat niet. Je leert wel op een andere manier communiceren. Zorgvuldiger maar wel directer. We komen nu in een fase dat een aantal van ons het wel weer gezien heeft. Het nieuwtje is er af. Maar ik ben er van overtuigd dat we ook daar wel weer door heen komen.

 

Wat heeft dit jaar betekend voor Workforce?

In ieder geval een aantal mooie en nieuwe toevoegingen in ADP Workforce. We hebben onder andere de in-, door- en uitstroomprocessen opgeleverd die we tot op de dag van vandaag met adviezen van een aantal klanten steeds fraaier maken.

We zijn nu bezig met een nieuwe opzet van de look en feel. Die wordt gebruikersvriendelijker en meer intuïtief. Je wordt als het ware aan de hand meegenomen in de workflow processen.

 

Kom maar op!

Ik wil dan ook de klanten die ons het afgelopen jaar van adviezen hebben voorzien en met raad en daad hebben bijgestaan, bedanken voor alles. Jullie horen dit misschien nooit zo direct van ons, maar mede dankzij jullie is ADP Workforce mooier en beter geworden.

Ik reken wel op jullie allemaal voor de volgende periode. Kom maar op met de goede ideeën!