Contact

Contact

hr_services

Contact

Ik wil contact met een ADP expert

Technology & HR

 

In internationale blogs en online publicaties wordt veel geschreven over ontwikkelingen op het terrein van kostenbeheersing in relatie tot HR. Rieken Venema maakte een rondje langs de velden.

 

Hoe Apple thuiswerkers productief houdt

Werken vanuit huis leek dit voorjaar in de US alweer op z'n retour toen Yahoo aankondigde dat iedereen weer op kantoor moest komen werken en bedrijven als Best Buy de daad bij het woord voegden. Apple pakt het anders aan en onderwerpt de thuiswerkers aan een intensief regime. Ashley Verrill kwam er via een omweg achter en beschrijft hoe Apple niet alleen muisbewegingen monitort maar ook reageert als er een bepaalde tijd geen beweging wordt waargenomen. Onthullende informatie!

http://techcrunch.com/2013/07/28/how-apple-gets-at-home-workers-to-work/

 

Social media: het gaat om mensen

Gemma Reucroft , HR Directeur bij Tunstall Healthcare, ziet het gebruik van social media als een absolute must voor haar vak op de blog www.thehrdirector.com .

"Als we de beste mensen willen aantrekken moeten we ook op de hoogte zijn van wat ze bezighoudt. Social media helpen daarbij." Maar er zijn nog meer voordelen.

"Social media geven ruimte aan een voortdurende uitwisseling van idee�n tussen mensen die je anders nooit zou ontmoeten". Leidinggevenden krijgen door het gebruik van social media ook een menselijker gezicht, zijn makkelijker te benaderen. Voordelen die makkelijk opwegen bezwaren als zouden social media alleen interessant zijn voor de jonge generatie en teveel afbreukrisico opleveren. "Managed properly social media will provide many more benefits to your organization, and you personally, than it will present risks. Whether you call it dialogue, internal communications, networking, collaboration, communities of practice, crowdsourcing, engagement, voice; it is all about people, and that is what we do."

http://www.thehrdirector.com/features/social-media/tweet-success

 

Nieuwe wijn in oude zakken?

Zijn de nieuwe HR-softwaresystemen oude wijn in nieuwe zakken? Fritz Nelson van Pandodaily denkt van wel.

http://pandodaily.com/2013/08/14/the-bubble-around-talent-and-human-capital-management-is-too-big/

 

CEO's en medewerkerbetrokkenheid

CEO's zijn zich ervan bewust dat hun persoonlijkheid en leiderschapsstijl invloed heeft op de betrokkenheid van hun medewerkers. Dat blijkt uit een onderzoek van Ashridge Business School (UK). Michelle Smit blogt erover op de talentblog www.tlnt.com. Naast hun persoonlijkheid en stijl wordt ook de cultuur/hiërarchie binnen het bedrijf als belangrijke factor onderkend. "Onderkennen is prima, verdere actie moet het vervolg zijn."

http://www.tlnt.com/2013/08/14/a-close-look-at-what-ceos-really-think-about-employee-engagement/?..

Tags: